Styringsgruppa i Matrike Vestfold. Alle foto: Aargh Foto
Styringsgruppa i Matrike Vestfold. Alle foto: Aargh Foto

Dette er Matrike Vestfold

Vestfold skal bygge bevissthet rundt mat med opprinnelse fra fylket i prosjektet «Matrike Vestfold», som viser hele verdikjeden, inkludert produksjon av næringsmidler og opplevelser.

I Regional næringsstrategi for mat og skog i Vestfold er det et mål å øke verdiskaping innen matproduksjon i Vestfold. Vi vil bidra til å gjøre lokalmat til hverdagsmat. Det skal ikke være noe vi bare gir bort i gaver eller bruker til fest.

I Vestfold produserer og foredler vi alt fra reker og østers, til prisbelønnede oster. En femtedel av landets korn kommer fra våre åkre, og en fjerdedel av landets grønnsaksproduksjon ligger i Vestfold.

Matrike Vestfold skal også bidra til rekruttering matproduksjon i hele verdikjeden.

Vi vil bidra til å øke synlighet og kunnskap om lokalmat, ved å engasjere publikum gjennom underholdende og lærerike mat- og måltidsopplevelser, med fokus på kortreiste råvarer og matglede.

Styringsgruppen i Matrike Vestfold

NavnStillingVirksomhet
Karl-Otto MaulandLederVestfold fylkeskommune
Therese RyanNæringsmiddelindustriNortura
Terje BangVaraFindus
Ane Hjetland HoltRåvareprodusent - matBr. Freberg
Åsmund BjærtnesVaraBjærtnes & Hoel
Bjarne TrollsåsRåvareprodusent - drikkeGrubbestad Gård
Mikkel StokkeVaraNordre Bergan gård
Emma JärpellReiselivsnæringEngø gård
Andreas NilssonVaraGrand hotel , Larvik
Arve Magne VaneboKommunene - næringHolmestrand kommune
Bernt Bucher JohannessenMatkoordinatorHANEN
Erling KristensenMatkoordinatorHANEN
4kronblad