Årets viktigste møteplass for deg som jobber med mat i Vestfold!
Velkommen til årets viktigste møteplass for deg som jobber med lokalmat i Vestfold!
Vi har gleden av å invitere produsenter, kjøkkensjefer, kjøpmenn, politikere og bransjefolk til en felles samling med spennende program. Til samlingen har vi invitert representanter fra Innlandet og Østfold for å si litt om hvordan de har løst tilsvarende prosjekter.
Det blir også høytidelig utdeling av årets bedriftsutviklingspris i landbruket i Vestfold ved Innovasjon Norge.
Konferansier og programleder: Christopher Sjuve
Tid: 6.-7. november lunsj-til-lunsj.
Sted: Hotel Klubben, Tønsberg
Påmelding: Førstemann til mølla. Egenandel: Kr 499,-
Program dag 1
12.00-12.45
Registrering, mingling og lunsj

13.00
Åpning og velkomst
Åpning og velkomst ved Christopher Sjuve og Bernt Bucher Johannessen.


13.05-13.20
Politisk forankring og strategi
Dag N. Kristoffersen, leder for hovedutvalg for næring, miljø og klima i Vestfold fylkeskommune.
13.25-13.45
Underveis oppsummering av Matrike Vestfold 2025
Hva har vi fått til første driftsår av Matrike Vestfold? På matrikevestfold.no er det nå registrert 100 produsenter og aktører innen lokalmat og drikke fra Vestfold. Oversikten inneholder kontaktinformasjon, produkter, sesong, utsalgssted, veibeskrivelse og link til nettsted og sosiale medier. Det er trykket opp en katalog med de 100 første produsenter, gårdsbutikker, dagligvare, spisesteder og restauranter - som en viktig veiviser til lokalmat i Vestfold. Ved Bernt Bucher Johannessen


13.45-14.00
BU-prisen for Vestfold 2025
Utdeling av bedriftsutviklingsprisen i landbruket ved Innovasjon Norge Vestfold. BU-prisen er en nasjonal pris som deles ut av Innovasjon Norge på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet for å hedre vellykkede og nyskapende bedrifter med utgangspunkt i landbrukets ressurser. Prisen deles ut i hvert fylke, hvor vinneren får 50 000 kroner, og disse fylkesvinnerne konkurrerer deretter om den nasjonale prisen på 250 000 kroner.
14.15-14.45
Samtale om landbruket og lokal mat og drikke i Vestfold – hva er viktig?
Ane Hjetland Holt – Frebergs og Hvasser asparges
Tore Jardar S, Wirgenes – Virgenes andelsgård
Karine Huseby – Huseby gård
Øyvind Bjune – Bjunegårdsdrift
Sandra Skoland – Fjord Bistro & Vinbar
Ordstyrer Christopher Sjuve


14.50-15.20
Gruppearbeid
Deltagerne på hvert bord diskuterer og kommer med innspill og forslag til hva de ønsker seg av Matrike Vestfold i framtida.
15.30-15.40
Begeistring for lokalmat
Hvordan er det for en kjøkkensjef med ambisjoner om Michelinstjerne å jobbe med lokal mat og drikke fra Vestfold? Ved Marcos Scorza, mat- og drikkeansvarlig ved Hotel Klubben

15.45-16.00
Oppsummering av dagen og gjennomgang av visuelt referat ved Bernt og Erling

17.00-18.00
Mingling og smaking av lokal drikke
Smak på noe av det beste av drikke fra Vestfold, fra blant andre
- Råstad Kombucha
- Grubbestad Gård
- Raet Sideri
- Druehagen Gård
- Frøy Bryggeri / Tufte Gård
- Holtens
- Marlobobo

18.00
Festmiddag
4-retters middag med råvarer fra lokale produsenter, tilberedt av kjøkkensjef Marcos Scorza.
Program dag 2
08.45-08.55
Veien videre for Matrike Vestfold
God morgen og oppsummering av gårsdagen ved Christopher Sjuve og Bernt Bucher Johannessen.


08.55-09.10
Hvordan har vi gjort det på Innlandet?
Hvordan har vi gjort det på Innlandet og hvorfor? I 2024 ble det stiftet et eget selskap, Mat & drikke fra Innlandet SA. Selskapsformen ble sett på som gunstigst, da vi vil åpne for at flere aktører kan melde seg inn. Selskapet skal samarbeide bredt med private og offentlige aktører for å realisere satsingen bak MATFYLKET INNLANDET. Ved pådriver Henning Holmbakken.
09.10-09.25
Hvordan har vi gjort det i Østfold?
Guldkorn er et samarbeidsforum for hele verdikjeden innen mat og drikke i Østfold. Guldkorn skaper de gode møteplassene for kunnskap, nettverk og nyskaping på tvers av fag- og produktområder. Ved prosjektleder Camilla Nordmo.

09.30-09.45
Kaffepause

09.45-10.30
Ønsker fra samarbeidspartnere om veien videre
Start i Vestfold – Landbruksnettverkene ved Helle Stabel
Geitmyra Tønsberg – ved Bente Bugge-Erlingsen
Statsforvalter Vestfold og Telemark – ved Kari Mette Holm
Opplæringskontoret for reiseliv, restaurant- og matfag i Vestfold og Buskerud – ved Terje Tidemann
Visit Vestfold: Lokalmat som opplevelse – Emma Järpell, styreleder
Vestfold Bondelag – ved Karin Langaas.
10.30-11.00
Oppsummering av samlingen ved Christopher Sjuve, Bernt Bucher Johannessen, Erling Kristensen og Karl-Otto Mauland.
11.00-12.00
Lunsj
SLUTT

En møteplass for deg som er kjøkkensjef, innkjøpssjef, hotelleier, kokk, servitør, jobber med kurs- og konferanse, driver opplevelsesbedrift med fokus på lokalmat, er lokalmatprodusent eller jobber for å få gjøre lokalmat til hverdagsmat.