


Velkommen til Matrike Vestfold
Vestfold skal bygge bevissthet rundt mat med opprinnelse fra fylket i prosjektet «Matrike Vestfold» som inkluderer hele verdikjeden, inkludert produksjon av næringsmidler og opplevelser.
Matrike Vestfold ønsker å bidra til en økt verdiskaping innen matproduksjon i Vestfold. Vi vil bidra til å gjøre lokalmat til hverdagsmat. Det skal ikke være noe vi bare gir bort i gaver eller bruker til fest.
I Vestfold produserer og foredler vi alt fra reker og østers, til prisbelønnede oster. En femtedel av landets korn kommer fra våre åkre, og en fjerdedel av landets grønnsaksproduksjon ligger i Vestfold.
Vi vil bidra til å øke synlighet og kunnskap om lokalmat, ved å engasjere publikum gjennom underholdende og lærerike mat- og måltidsopplevelser, med fokus på kortreiste råvarer og matglede.
På Matrike Vestfold vil du snart finne en oversikt over de dyktige produsentene som setter kvalitet og bærekraft i sentrum. Vi deler også informasjon om lokale mataktivieter og arrangementer som lar deg opleve smaken av Vestfold på nært hold.